Beoordeel dit item
(9 stemmen)

Kate Howard: Bloedlijn

Nieuw!

 

Roman

De broeierige en aangrijpende geschiedenis van de jonge vijfde vrouw van King Henry VIII, door de ogen van haar gouvernante

Joan ontvlucht op achttienjarige leeftijd een gruwelijk huwelijk door een baan als gouvernante aan te nemen op Chesworth House. Ze had niet kunnen vermoeden dat ze verantwoordelijk zou worden voor het welzijn van zes meisjes, nauwelijks jonger dan zijzelf, die moeten worden klaargestoomd voor een adellijk leven.

De meisjes – die in twee jaar al elf gouvernantes hebben versleten – nemen het niet bepaald nauw met de zeden. Zij hebben het grootste plezier met de twee secretarissen en de opperstalmeester van het huis. Joan weet dat deze betrekkingen, die zelfs tot in de slaapkamer gaan, de toekomst van de meisjes in gevaar brengt. Toch kan ze er niets tegen beginnen: haar wrede echtgenoot wil haar terug, en de meisjes dreigen haar aan hem uit te leveren als ze hun geheimen verklapt.

Al zijn de meisjes lastig, toch verpandt Joan haar hart aan hen – met name aan de vijftienjarige wildebras Kate Howard, het nichtje van de eerder onthoofde koningin Anne Boleyn. Als Kate de eer ten deel valt om hofdame te worden van de vierde vrouw van koning Henry VIII, gaat Joan dan ook met haar mee. Niet alleen om haar te ondersteunen, maar ook om haar van onbezonnen acties te weerhouden.

Wat een droombetrekking lijkt, wordt een nachtmerrie. Henry VIII laat zijn oog op de mooie Kate vallen, en alle bange vermoedens van Joan worden bewaarheid…

Joyce Pool laat het adellijke leven aan het begin van de zestiende eeuw zinderen alsof het zich voor onze ogen – en in onze tijd – afspeelt. De roman is op ware feiten en personen gebaseerd. Iedereen die Kate Howard: Bloedlijn ter hand neemt zal meegesleept worden door de vrijheid, het vertier en de uitbundigheid van deze grillige periode.


Meer in deze categorie: « De castraat Het Kompas »
E-mail

E-mail

Neem contact op met Joyce!